Utama MySelf Ilmu My Games My Resepi Hiburan Komik & Novel Kecantikan & Kesihatan

Jumaat, 8 November 2013

Manga : Lost Diary, Andai Salju itu Tangismu dan Persis Dandelion


Assalamualaikum semua ? Nampaknya cuti semester aku pun dah nak habis xlama lagi .
Okay, tinggal di kolej memang aku xpernah lagi beli manga a.k.a komik .
Beli pun time cuti balik rumah . Entah la, kedai 7E dekat je sebenarnya tapi malas la nak jalan jauh-jauh . Hehehe . . . :P

Nak buat cerita, aku singgah la dekat 7E hari tu . Tengok dekat rak . Tup tap ! Tup tap ! Terus je ambil 3 buah buku kat atas tu . Hahaha . . giler apa ! Sebuah tu bukannya murah . Sekarang da naik level ! Mana ada dah buku RM 6.50 , sekarang dah up RM 7.50 dah . Even yang oversea mahupun local .  :hurm:

Time beli bukan kemain aku sorok daripada abah aku . Takut kena marah ! Hahaha . Yew la 3 buah buku tu RM 7.50 . Korang darab la 3 = RM 22.50 ! Mahal kan ? Tapi aku rasa berbaloi sebab manga lebih murah daripada novel . Hehehehe . . . :tehehe:

Okay, jom tengok rate aku ! :OMG:

 
  Tajuk : Andai Salju itu Tangismu
  Pengarang : Koyomi Minamori
  Locale : Oversea
  Harga : RM 7.50
  Rate : 4.00/5.00
  Star : 
  Sinopsis :
 Besok aku nak luahkan cinta kat kau tau.” Suatu hari di musim sejuk, Toogo bagi ‘peringatan’ luahan     cinta kat      kawan sejak kecilnya, Suzu. Namun, dia jatuh dari pokok lalu koma sebelum sempat pun beritahu pasal hal tu. Bila    sedar, 4 tahun dah berlalu...? Karya lain seperti ‘Tarian Kincir Angin’, ‘Mekar Di Musim Panas’ dan ‘Sempadan’ turut  dimuatkan.


Tajuk : Persis Dandelion
Pengarang : Misaki Goto
Locale : Oversea
Harga : RM 7.50
Rate : 3.00/5.00
Star : 
Sinopsis :
Mulai hari ni aku la JK yang penuh dengan keinginan! Aku,Nazuna akan cari cinta bru. Demi merawati hati yang terluka masa sekolah menengah rendah, aku nak cari cinta terhebat! Tapi aku tetap juga bersua muka dengan senior Nao. Dunia ni memang kejam. Aku nekad takkan sukakan lelaki tu lagi. Memang menyakitkan hati. Walaupun aku cuma bertepuk sebelah tangan tapi aku tetap juga nak jatuh cinta dengan dia.


Tajuk : Lost Diary
Pengarang : Kaoru
Locale : Local
Harga : RM 7.50
Rate : 4.00/5.00
Star : 
Sinopsis :
"Lost Diary" karya Kaoru mengisahkan persahabatan 3 jejaka tampan;Pitou,Jlien dan Miku,kisah cinta Julien dan Miya yang tidak kesampaian dan juga kisah keluargaan.Siapa agaknya yang bertakhta di hati Miya? Apakah yang bakal terjadi pada persahabatan Pitou, Julien dan Miku? Bagaimana pula pengakhirannya? Kebahagian ataupun tangisan kesedihan?

Rabu, 6 November 2013

Shut Up Flower Boy Band : Lee Min Ki

Assalamualaikum , hai gigirls . . . :lol:
Hari ni aku nak share pula pasal my saranghae oppa selain Kim Jae Wook .

TADAAA ! ! ! ! :cute:

Lee Min Ki as Joo Byung Hee dalam drama Shut Up Flower Boy Band .
Tapi aku kecewa larh dengan jalan cerita dia . :cry:
Kalau korang nak tahu aku just simpan 2 episod daripada 16 episod dalam external hardisk aku .
Buat apa aku simpan sampai ending kalau da episod 2 dah buat aku kecewa giler2 . . . :waaa:
Okay, lupakan saja la lagi pun aku memang dah jatuh hati dengan watak dia dalam drama ni sebagai Team Leader . Gelaran dia juga sebagai eye candy sbb dia always pakai eye liner . :cat:

Jom introduce ! Hai Lee Min Ki !

Ala . . . malu-malu pulak Lee Min Ki nih . . haish . . . :face10:

Lawak aku tgk ekspresi muka dia . 

byung hee | Tumblr
Masa first time Byung Hee jumpa 'muse' nya . :silly:

Suka sangat kacau 'muse' dia . Haish . .  tp memang sweet giler arh . . 

Sigh ~ <3 | via Tumblr
Satu hari tu diorang gi date? , and dengan beraninya Byung Hee kiss 'muse' dia . . :face2:

Dalam geng pom dah nampak charming ! :OMG:


lee min ki no Tumblr


Suka sangat buli orang :face1:

(1) lee min ki | Tumblr

Okay, get ready tuk part yang mengecewakan . Argh . . . :face11:
byung hee | Tumblr
Byung Hee ni memang Team Leader yang baik sebab nak cari alat muzik diorang yang rosak sanggup jumpa ngan musuh sorang-sorang. 

Aish, sadis aku tengok part ni . .  so aku kecilkan sikit la imej ni . . :face7:


Goodbye Joo Byung Hee . 
越是没有人爱 | via Tumblr

byung hee | Tumblr

I'll gone for forever ~ 

The End .

Eh, wait ! Wait ! Aku dengar tahun 2013 ni Lee Min Ki ada berlakon dalam drama Temperature of Love mengisahkan tentang pasangan yang dah putus berbaik semula selepas tu . Don't worry. Kali ni dia memang watak utama dalam drama tu . So, xakan mati lah. Hahaha. Okay, tu je . Aku pun xtengok lagi . Nanti da tengok aku akan share dengan korang ya ? Bye ! :face18:

Jumaat, 1 November 2013

Who Are You : Kim Jae Wook

Assalamualaikum gigirls and boboys . . .
Argh . . . disebabkan sekarang aku sedang menikmati cuti semester so duduk kat rumah tonton drama yang aku download lah . Dan kerja sambilan aku pula edit subtitle Inggeris ke Melayu . Ye la kadang-kadang sesetengah maksud kita xfaham so tak enjoy mana la masa tonton dramanya . . . Huhuhu . .

So , korang boleh singgah sini untuk downloadnya . Tapi masih sedikit sebab masih baru .:lol:

Kalau kira dah banyak aku tengok dalam masa 2-3 minggu ni . Antaranya ialah :

1. The Master's Sun :face12:
2. Who Are You :muah:
3. The Suspicious Housekeeper :blink:
4. Rise Of Guardians :)
5. Unemployment Romance

Huh, boleh kata 90% aku tengok cerita Korea lah .
Owh , lupa nak share . Dalam drama Who Are You tu aku paling suka hero yang bernama Detektif Lee Hyung-Joon ( Kim Jae Wook ) .

Kenapa ya ? Aku selalu jatuh cinta pada hero yang ke-2 ? Kenapa ? Kenapa ? Kenapa ?
Kenapa hero yang aku minat pasti mati atau berpisah dengan heroin ? Kenapa ? Kenapa ?
Jawapannya aku tau ! Sebab skrip diorang memang macam tu . .

Okay, now tadaaaaaa ! ! ! ! ! ! !

Ahhh . .  melting aku tengok senyuman dia ! 

 
 
 
Romantic !


 
 
 
Sweet !

  
  
  
Time ni aku igt Detektif Lee Hyung-Joon akan hidup tapi hampeh . . . :waaa:

 
 
Sebab kena tembak la dia mati . . . haish . . . 

 
 
 
Sweet memo ~

:)


 The End

Kalau nak ikutkan memang banyak gambar diorang . Haish , cukup la tu . Hati aku dah sengsara ni . . . 
Sebab aku tahu itu hanyalah drama . . .

Bye ! Assalamualaikum !