Utama MySelf Ilmu My Games My Resepi Hiburan Komik & Novel Kecantikan & Kesihatan

Jumaat, 21 November 2014

Anime : Gekkan Shoujo Nozaki-kun

Assalamualaikum ! Yosh !
Okay, malam ni aku nak share citer anime yang paling TOP lawak punya !!
And aku confirm korang akan gelak kalau korang faham jalan cerita dia. Hahahaha !

Ok let's start ! Yosh !

First, genre dia.

Genre : Comedy, Romance, School, Shounen

sumber : sini 

Antara part yang paling lawak : XD

sumber : Tumblr



Serius, lawak ! Pada mulanya Chiyo (heroin) malu sebab berbasikal mcm tu. Tapi last-2 dia pula yg ajak Nozaki (hero) ! XD

Next part ni : XD

sumber : Tumblr 

sumber : Tumblr 

Ok, hope u watch it.
Depends on my opinion, I give rate 10/10 also. >_<

Selasa, 18 November 2014

Anime : Kamisama Hajimemashita

Assalamualaikum and Moshi-Moshi (Hello) !
Hai, sementara aku sambung layan anime balik, aku nak post satu cerita yang best yang aku dah lepas layan.

Okay, tajuk dia macam yang tertera dekat atas. Serius, anime ni aku boleh bg rate 10/10 !
Hahaha.
Genre dia pun sesuai.

Genre : Comedy, Demons, Shoujo, Supernatural, Romance, Fantasy

Aku paling suka watak Tomoe. Haha, hero and heroine memang sepadan !


First time, aku tgk Tomoe berambut panjang !
Arghh !! XD * nak pengsan

*macam anime kat atas ni XD

Patut la Nanami pun terpana seketika tgk Tomoe.
Tambahan lagi, pakai baju traditional macam tu. Hahaha. Serius, handsome. XD


Yang ni masa Tomoe kena sumpah jadi Chibi ! Oh my, Chibi pun masih cute ! XD


Seriusly, diorang sepadan.
Tapi... demon dan human ni boleh ke ? Huaaaaa...
Apa-apa pun ini anime semata-mata.
Tiada kaitan dengan realiti ok ?


Antara babak-2 yang lawak. Hahahaha ! XD

Serius, xrugi korang tengok. Memang aku reccomend anime ni.
Mesti bila tengok, rasa nak re-watch balik. K bye-2 ! Aku nak layan anime lain pulak !
Nikmati cuti semester sementara masih ada !

Sabtu, 15 November 2014

Rotate Video Guna VLC Media Player

Assalamualaikum.
Hai, rasanya aku nak share cara-2 nak rotate video.

Biasanya korang ambil gmbar x tahu pun yg mana betul kan?
Nah, oleh itu korang boleh tgk video dekat bawah ni.
Just 23 SAAT SAHAJA !
K, selamat mencuba !


*FYI, this video not mine. I got it on Youtube. 

Pemandangan Bandar Pada Waktu Malam

Assalamualaikum ! 
Hai, hari ni aku nak citer pasal favourite aku. Hehe

Urm, skrang ni kan musim hujan. 
Tambahan pula, family aku suka juga keluar malam-2 pergi makan kat kedai.


Apalagi, aku pun menikmati panorama malam di bandar. 
Ya Allah, rasa mcam bahagia je dapat tgk sekeliling. 
Dengan lampu-2 bangunan yang terpasang. 
Suhu waktu malam yang sejuk.
Tengok orang-2 yang duk kat luar.
Kekadang tu rasa macam best juga kalau dpt tahu apa yang diorang tengah buat tu.
Baca fikiran diorang ke. Hahaha. 


Tapi, xpe lah. Tak nak pun. 
Jangan risau.
Next, sambil-2 tu aku duk bayangkan yang aku sedang jenjalan di luar negara. Haha. 


Ok, jgn spoilkan mood aku ok ? 
Suka hati orang la nak berangan pun. Hahaha. 


Dan bila duk dalam kereta (bukan aku yang pandu), lagi lah rasa nak duk lama jer dalam kereta. 
Tak nak balik rumah. 
Nak tengok dunia waktu malam. 
Lagi best kalau waktu tu bulan penuh; cerah. 
Serius, cantik. Subhanallah. Rugi x menikmatinya. 


K, that's all. Bagi korang yang ada favourite day tu, boleh la komen apa yang korang suka. 
Nak tahu jugak ! Hehehe. 

Rabu, 12 November 2014

Anime : The Corpse Bride


Assalamualaikum !
Hai, malam ni aku nak share cerita pasal Anime : The Corpse Bride.
Serius, aku baru tengok semalam dalam siaran Astro HBO.
Actually, cerita ni dah lama keluar dalam tahun 2005, kalau x salah aku la.


Cerita dia mmg best ! I like !
Mengisahkan tentang mayat pengantin perempuan yang berkahwin dengan pengantin lelaki yang masih hidup.
Perkara ni berlaku sebab salah faham.
Urmm, nnti korang tengok lah sendiri.


Masa aku dengar lagu Tears Of Shed yang Emily nyanyi.
Siot sedih. Rasa macam hati aku dicarik-carik jer.
Erghh, okay. Aku kalau tonton cerita mmg overfeeling. Tapi serius.
Jalan cerita dia best.


If I touch a burning candle I can feel no pain
If you cut me with a knife it's still the same

And I know her heart is beating

And I know that I am dead
Yet the pain here that I feel
Try and tell me it's not real

For it seems that I still have a tear to shed

Teamare Vol 2 by Ben Wong

Assalamualaikum !!
Okay, setelah hampir 5 bulan aku tunggu.
Now, Teamare Vol 2 by Ben Wong dah keluar !
( Teamare Vol 1)
Apa lagi tanpa fikir panjang terus beli.
Hanya komik Ben Wong jer aku xakan fikir banyak kali. Hahaha.

Masa aku duk usha-2 pasal komik Ben Wong ni. Aku jumpa sketch ni drpda Ben Wong khas utk peminatnya. Thanks Ben Wong. Really beautiful.


Serius cantik giler lukisan dia. 
And this is my collection : 


FYI, aku jaga komik aku rapi giler. Contohnya, plastic dia aku xbuang. Simpan elok-2. Haha.
Okey, xsabar tunggu yang seterusnya !! 

Ahad, 9 November 2014

Fall In Love With Epik High



Assalamualaikum uoals !!

Okay, hari ni aku nak share pasal EPIK HIGH.
Korang kenal tak ? Kenal ? Tak kenal ?


Tak pe. Tak pe. Aku pun baru jer kenal ; 2014.
Macam mana aku kenal ? Sebab aku tengok rancangan The Return of Superman episod ke berapa entah. Masa tu rancangan tu tunjuk pasal ayah Haru ; Tablo dari kumpulan EPIK HIGH buat show.
Lepas tu, aku try search internet lagu diorang. Pergh! Terus jatuh cinta ! >_<

Antara list lagu yang Tip-top aku minat :

1. Run

2. Spoiler + Happen Ending

3. Happen Ending

Try la dengar. Pleaseeee. Pleaseeee. Hahaha.