Utama MySelf Ilmu My Games My Resepi Hiburan Komik & Novel Kecantikan & Kesihatan

Rabu, 12 November 2014

Anime : The Corpse Bride


Assalamualaikum !
Hai, malam ni aku nak share cerita pasal Anime : The Corpse Bride.
Serius, aku baru tengok semalam dalam siaran Astro HBO.
Actually, cerita ni dah lama keluar dalam tahun 2005, kalau x salah aku la.


Cerita dia mmg best ! I like !
Mengisahkan tentang mayat pengantin perempuan yang berkahwin dengan pengantin lelaki yang masih hidup.
Perkara ni berlaku sebab salah faham.
Urmm, nnti korang tengok lah sendiri.


Masa aku dengar lagu Tears Of Shed yang Emily nyanyi.
Siot sedih. Rasa macam hati aku dicarik-carik jer.
Erghh, okay. Aku kalau tonton cerita mmg overfeeling. Tapi serius.
Jalan cerita dia best.


If I touch a burning candle I can feel no pain
If you cut me with a knife it's still the same

And I know her heart is beating

And I know that I am dead
Yet the pain here that I feel
Try and tell me it's not real

For it seems that I still have a tear to shed

7 ulasan:

  1. lame gile tak tgok cite nih.. sedih kowt cite nih.. mmg favie sampai sekarang.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan ? harap sgt ada lagi sambungan. haha, tp mc xde dah.

      Padam
    2. tulah.. mcm takdak je TT^TT

      masa cita ni popular, ada org buat tutorial make up jadi corpse bride.. :D lawa ^__^

      Padam
  2. seyes suka sgt2 cite ni n still suka smpai skung... dlu pernah buat gak entry psl cite ni.. check this out here jgk k http://feycasnowie.blogspot.com/2011/12/corpse-bride-piano-duet.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha, untung la fifie dah lma tgk citer ni, masa 2011 agy.
      tp bhah bru tgk. dah tu nak masuk 2015 plak.. haha,.

      Padam
  3. was here, seram tengok pengantin tu kan ..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aaa, first time tgk tu seram jgk. Tp bila lama-2 dalami watak dia. Sedih sikit. :')

      Padam

Terima kasih sudi komen ! =)
Untuk pertanyaan lebih lanjut, boleh email ke wnabihah95@yahoo.com atau direct message ke FB Nabihah Malek BLOG