Utama MySelf Ilmu My Games My Resepi Hiburan Komik & Novel Kecantikan & Kesihatan

Ahad, 30 Oktober 2016

Teamare Vol 4

Assalamualaikum uoallss !!!

Haaa, hari ni sis nak share pasal komik yang paling sis suka iaitu karya Ben !!

Sebenarnya, komik yang sis share ni da lama keluar. Cumanya sis ni yang teruja nak share sbb dengar khabar Teamare Vol 5 da nak siap and publish ! X sabarnya nak beli !! >_<


SINOPSIS:

" Selamatkah Hana dari serangan ibu sendiri yang dah hilang pertimbangan diri? Colin seperti diulit mimpi apabila gadis idaman membalas cintanya. Adakah Colin yang Hana cari selama ni? Ryder pula masih tak putus asa memujuk Keiko masuk sertai gengnya... tapi Keiko nekad tak nak sertai kumpulan gengster atau kongsi gelap. "

Okay, that's all... urmmm.. sis nak undur diri dlu... 
Papaiii....

Ahad, 2 Oktober 2016

Anime : Guilty Crown

Assalamualaikum !
Haip, sis nak share satu anime yang best bagi sis !





Inori and Shu 


SINOPSIS : 

The story takes place in Tokyo in 2039, after the outbreak of the "Apocalypse Virus" during what became known as the "Lost Christmas" of 2029. Since then, Japan has been under the control of the multinational organization called GHQ. 

Ouma Shu, is a 17 year-old boy who mistakenly obtains a rare and great power. He can use this power, "The Right Hand of the King," to extract "voids" or tools/weapons that are the manifestations of peoples' hearts. 


He has been rather shy since a childhood tragedy, but both his personality and life change forever when he meets a girl named Yuzuriha Inori, a member of the rebel group called "Undertakers," whose members seek the restoration of self-government in Japan via the ousting of GHQ.


GENRE :

Action, Drama, Sci-Fi and Super power .

MY RATE :

10/10

Sis paling x suka diorang punya ending ! Sedih sangat ! Heroin (Inori) mati and the Hero (Shu) pulak jadi buta... *xpuas hati, hentak-hentak kaki*

Diorang punya ending song memang best sangat... sedih...
Nanti korang tengok korang search la eee...
Sis sibuk nim... Papaiii !