Utama Ilmu Komik & Novel Hiburan Kecantikan & Kesihatan My Resepi

Jumaat, 18 April 2014

Ruangan untuk My Recipe !

Assalamualaikum bloggers sekalian !
What a happy day today ? Maybe ? Bwahahahaha !
Oh, sorry . Hodohnya gelak . Hehehe . :cute:

Okay, seperti yang anda lihat . Aku telah menambah satu ruangan My Recipe seperti gambar di bawah ni :

Sebelum :

Selepas :

Hahaha . Tapi kenapa ada Projek Memikat Suami tu ? Owh, sebetulnya aku tak kahwin lagi la . Tapi mungkin ini persediaan untuk kahwin kowt ! Hahaha !:wink:

Ni semestinya pengaruh drama citer Projek Memikat Suami lakonan Emma Maembong kan ? Ngeeee. . .
Ya, saya akuinya ! Hehehe . . :face17: :like:

Owh . . . satu lagi, aku terdetik hati nak buat entry ni sebab semalam aku ada chatting dengan sorang akak ni . Kami berkongsi cerita tentang masakan . Dia macam inspirasi lah pada aku sebab dia rajin sangat memasak ! Dia pandai buat kek malah menjahit manik pun pandai . Untung suami akak nanti . Hehehe . :OMG:

Insya-Allah, kalau aku ada berita pasal masakan nanti akan aku post dalam blog ni selepas mencuba . Tak rugi kan share dengan korang ? Hehehe . :face8:

Dan aku akui , kehidupan sebagai pelajar still xde masa nak masak . So, cuti2 sem ni apa kata jadikan hobi memasak ni untuk mengisi kekosongan yang ada kan ? Hehehe . Okey la, xboleh hurai panjang2 takut tak menjadi pulak ! Kang malu nanti . Hehehe . :silly:

Bye ! Harap korang dapat bagi sokongan mental juga pada saya ye ?! :muah:

Isnin, 14 April 2014

Rose -- Lee Hi

Assalamualaikum ,
Hari ni aku nak share lagu yang mungkin akan menarik minat anda .
Ia juga merupakan lagu blog aku . Hehehe .
Bagi aku makna lirik dia memang deep lah .

Especially part ni , :)

If you want my heart, you need to take my pain too "

Maksudnya, kalau dia mahukan kita, dia perlu ambil tahu perkara yang xindah juga sebab dalam perhubungan pasti ada kekurangan juga an ? :face8:


My love is like a red rose
It may be beautiful now
But my sharp thorns will hurt you
My love is like a red rose
Yes, I may be fragrant
But the closer you get, the more I’ll hurt you

Don’t look at me with that light glance
Don’t speak of love easily
If you want my heart, you need to take my pain too
Because you will be pricked by my thorns someday

Don’t trust me too much
You don’t know me that well yet
So just run away run away
I said ooh ooh ooh
Don’t love me
You don’t know me that well yet
I said run away just run away
Don’t come to me

My love is like a red rose
It may be beautiful now
But my sharp thorns will hurt you
My love is like a red rose
Yes, I may be fragrant
But the closer you get, the more I’ll hurt you

Seeing your confidence makes me feel so bad for you
Your confident footsteps toward me looks so pitiful today
Emotions? That’s an extravagance to me
Love? That’s Obsession’s best friend
So run away just run away
Cuz you and I must come to an end

Every rose has its thorn
Every rose has its thorn
Every rose has its thorn

Don’t trust me too much
You don’t know me that well yet
So just run away run away
I said ooh ooh ooh
Don’t love me
You don’t know me that well yet
I said run away just run away
Don’t come to me

My love is like a red rose
It may be beautiful now
But my sharp thorns will hurt you
My love is like a red rose
Yes, I may be fragrant
But the closer you get, the more I’ll hurt you

Enjoy ! :face12:

Ahad, 13 April 2014

Buang iklan dalam blog T_T

Assalamualaikum bloggers sekalian .
Hai , kenapa dengan tajuk aku tu ? " Buang iklan dalam blog !! "
Hahaha . Nak tahu ceritanya ? Jom scroll bawah . :face16:

Begini ceritanya .
Urmmmmmm . . seperti yang korang nampak blog aku ni bukannya feymes dan visitor pun jarang2 je . Macam siput la katakan .
Lepas tu update blog pom jarang2 . Entry pun entah menarik ke tidak . Hahaha .
Lain la kalau blog aku ni pasal tutorial ke, bisnes ke, tips ke, or so on lah .
Blog aku ni macam apa yang sedap tangan aku nak menulis . Huhuhu .

Wait ! Satu lagi, iklan yang aku pasang ni macam rumit la sikit sebab urmm kena tunggu orang click dulu kowt . Lepas tu untung dia pun sikit sbb blog aku ni ... urmmm ... hahahaha ... aku pun xsuka paksa2 orang click ni . Lebih baik aku buang terus . Huhuhu . :cry:

Dan bila diingatkan balik, aku menulis blog ni bukan sebab nk dapat income tapi nak berkongsi cerita aku dengan dunia . Hahaha . Itu lebih baik untuk diri aku . :lol:


Dan kalau korang ada pendapat korang yang ingin dikongsikan boleh la tinggalkan komen ya ? *Ingin tahu juga pendapat orang lain... hehehe.. :face12:

Itu sahajalah coretan ku pada malam ini . Goodnight bloggers ! :face10: