Utama MySelf Ilmu My Games My Resepi Hiburan Komik & Novel Kecantikan & Kesihatan

Selasa, 24 Disember 2013

Hang Out Di Kota Bharu With BFF

Assalamualaikum ?
Hai, sekarang dah cuti mid-sem an ? So, ramai jugak lah kengkawan aku yang dulu-dulu balik daripada tempat pengajian diorang an ?  :kawaii:

So, kawan aku dari darjah 2 lagi ajak kitorang keluar . Nama dia Alia . First time tu rasa malas jugak nak keluar sebab malam tu aku baru je balik dari Pulau Pinang . Hehe .

Tapi bila fikir balik, kalau x keluar hang out bila lagi kitorang akan ada masa tuk bertemu an ? So, bincang punya bincang dalam last minute aku decide nak pergi dekat kapal tepi Tesco, Kota Bharu .

Nama tempat tu Captain Restaurant . Kitorang pergi JUST NAK SNAP GAMBAR . Hahaha ! Orang kata makanan dia mahal ? Yew la sewa tanah tu pun dah mahal kan ?

Best kalau jadi orang kaya kan ?
Nyanyi sikit "Kalau Aku Kaya, Aku Nak Banyak2 Travel " :face12:

Hahaha ! Okay , ni dia !

Captain Restaurant 

Credit image to : CEQGU

Okay, hari ni juga 24 Disember , tarikh lahir Abang kesayangan aku . Tapi sayang sebab x dapat bagi hadiah sebab kau kerja di Johor . Maka , aku and family cuma dapat wish melalui call saja lah . Haha . Jangan sedih2 . So , kau mintak la tukar kerja balik Kelantan ! :waaa:


K, bye ! 

Sabtu, 14 Disember 2013

Manga : Lirikan Ogos, Resah Hati Tsubaki dan Cuti

Assalamualaikum ? Hai lama giler aku tak sign in blog kesayangan aku ni . Sorry sayang . :face11:
Tak sangka ada juga yang rindu kat blog kitew . .  Hehe . . Thank you . . thank you . . :cute:

Jom la visit blog dia : Aqilah 

Story terbaru aku tak banyak pun sebab sibuk dengan assignment sekarang . Jadi story baru aku pasal MANGA lagi . Tak habis-habis dengan manga an ? Owh, sesungguhnya aku giler komik ! Hahaha ! Kebanyakan komik menceritakan pasal percintaan dunia remaja . Teringat pulak pasal kisah cinta monyet kat bangku sekolah . Hehehe !
Eh ? aku bukannya tua lagi pun . Baru 18 tahun . Errrr . . . :face1:

Okay, back to topic kita tadi ni dia ! Tadaaa !



  Tajuk : Lirikan Ogos
  Pengarang : Yasuko
  Locale : Oversea
  Harga : RM 7.50
  Rate : 4.00/5.00
  Star : 
  Sinopsis :
Aku memakai yukata mengikut warna yang kau suka supaya walaupun sedikit, aku boleh berada dalam pandangan     kau..

Komen aku :
Owh, memang cerita dia pasal gadis-gadis remaja yang comel lah . Kandungan dia ada 5 semuanya ; Lirikan Ogos, Lirikan Ogos/Ekstra, Gigih Di Musim Sejuk, Ribut dan Tanganku Untukmu .
Part yang aku suka adalah Lirikan Ogos/Ekstra . Memang dia sambungan daripada Lirikan Ogos tapi karakter dia pasal gadis lain . Memang aku suka part ni . Hahaha ! Ada satu scene tu pasal gadis remaja ni suka tengok sisi lelaki semasa drive ! Aww . .  melting wei ! Eh, aku pun kagum tengok orang lelaki drive kereta . Nampak cool jer . Contoh terdekat, aku tengok abang aku drive . Huh ! Tambah-tambah kereta manual ! Cool giler:love:



  Tajuk : Resah Hati Tsubaki
  Pengarang : Yasuko
  Locale : Oversea
  Harga : RM 7.50
  Rate : 5.00/5.00
  Star : 
  Sinopsis :
Bila sebut tentang boifren, biar pun masalah kecil atau adakalanya perkara remeh-temeh...semuanya amat penting buat          Tsubaki. Yutaka boifren sekelas dengannya telah meluahkan isi hatinya pada Tsubaki. Entah kenapa tapi Tsubaki menerimanya. Tak banyak cakap. Mel pun tak balas. Awalnya dah rasa nak berpisah tetapi... Lama kelamaan Tsubaki mula tertarik pada ketulusan hati Yutaka.

Komen aku :
Manga ni aku boleh bagi 5 bintang lar . Jalan cerita dia menarik dan lucu . Kadang-kadang aku rasa Tsubaki tu diri aku pun ada jugak ! Hahaha ! Perasan ! Tapi bagi aku memang xrugi beli komik ni . Baca banyak kali pun xbosan ! Dalam ni memang full kisah pasal diorang satu book . Best tau . Rugi xbaca ~ :bravo:



  Tajuk : Resah Hati Tsubaki
  Pengarang : Yasuko
  Locale : Oversea
  Harga : RM 7.50
  Rate : 4.50/5.00
  Star : 
  Sinopsis :
Tidak pandai bergaya tapi bertekad nak nampak comel. Berusahalah Yuki mencari baju-baju trendy dan membuat setting rambut. Namun segalanya nampak janggal. Dia meminta pendapat teman sejak kecilnya, Koudai, namun Koudai juga melayannya seperti budak kecil. Apakah yang harus Yuki lakukan untuk menarik hati jejaka pujaannya?

Komen aku :
Yang ni pun best tapi xboleh lawan yang Resah Hati Tsubaki lah ! Haha, yang ni macam kisah percintaan persahabatan je . :kawaii:

Okay, tu jer untuk hari ni . Aku akan kembali lagi minggu hadapan sebab aku dah cuti mid-sem ! Yay ! Nak pergi jalan-jalan dengan family ! hehehe ! Okay , see u next week yer ! Rindu korang ! Bye !
:face12:

Jom click sini :

Jumaat, 8 November 2013

Manga : Lost Diary, Andai Salju itu Tangismu dan Persis Dandelion


Assalamualaikum semua ? Nampaknya cuti semester aku pun dah nak habis xlama lagi .
Okay, tinggal di kolej memang aku xpernah lagi beli manga a.k.a komik .
Beli pun time cuti balik rumah . Entah la, kedai 7E dekat je sebenarnya tapi malas la nak jalan jauh-jauh . Hehehe . . . :P

Nak buat cerita, aku singgah la dekat 7E hari tu . Tengok dekat rak . Tup tap ! Tup tap ! Terus je ambil 3 buah buku kat atas tu . Hahaha . . giler apa ! Sebuah tu bukannya murah . Sekarang da naik level ! Mana ada dah buku RM 6.50 , sekarang dah up RM 7.50 dah . Even yang oversea mahupun local .  :hurm:

Time beli bukan kemain aku sorok daripada abah aku . Takut kena marah ! Hahaha . Yew la 3 buah buku tu RM 7.50 . Korang darab la 3 = RM 22.50 ! Mahal kan ? Tapi aku rasa berbaloi sebab manga lebih murah daripada novel . Hehehehe . . . :tehehe:

Okay, jom tengok rate aku ! :OMG:

 
  Tajuk : Andai Salju itu Tangismu
  Pengarang : Koyomi Minamori
  Locale : Oversea
  Harga : RM 7.50
  Rate : 4.00/5.00
  Star : 
  Sinopsis :
 Besok aku nak luahkan cinta kat kau tau.” Suatu hari di musim sejuk, Toogo bagi ‘peringatan’ luahan     cinta kat      kawan sejak kecilnya, Suzu. Namun, dia jatuh dari pokok lalu koma sebelum sempat pun beritahu pasal hal tu. Bila    sedar, 4 tahun dah berlalu...? Karya lain seperti ‘Tarian Kincir Angin’, ‘Mekar Di Musim Panas’ dan ‘Sempadan’ turut  dimuatkan.


Tajuk : Persis Dandelion
Pengarang : Misaki Goto
Locale : Oversea
Harga : RM 7.50
Rate : 3.00/5.00
Star : 
Sinopsis :
Mulai hari ni aku la JK yang penuh dengan keinginan! Aku,Nazuna akan cari cinta bru. Demi merawati hati yang terluka masa sekolah menengah rendah, aku nak cari cinta terhebat! Tapi aku tetap juga bersua muka dengan senior Nao. Dunia ni memang kejam. Aku nekad takkan sukakan lelaki tu lagi. Memang menyakitkan hati. Walaupun aku cuma bertepuk sebelah tangan tapi aku tetap juga nak jatuh cinta dengan dia.


Tajuk : Lost Diary
Pengarang : Kaoru
Locale : Local
Harga : RM 7.50
Rate : 4.00/5.00
Star : 
Sinopsis :
"Lost Diary" karya Kaoru mengisahkan persahabatan 3 jejaka tampan;Pitou,Jlien dan Miku,kisah cinta Julien dan Miya yang tidak kesampaian dan juga kisah keluargaan.Siapa agaknya yang bertakhta di hati Miya? Apakah yang bakal terjadi pada persahabatan Pitou, Julien dan Miku? Bagaimana pula pengakhirannya? Kebahagian ataupun tangisan kesedihan?

Rabu, 6 November 2013

Shut Up Flower Boy Band : Lee Min Ki

Assalamualaikum , hai gigirls . . . :lol:
Hari ni aku nak share pula pasal my saranghae oppa selain Kim Jae Wook .

TADAAA ! ! ! ! :cute:

Lee Min Ki as Joo Byung Hee dalam drama Shut Up Flower Boy Band .
Tapi aku kecewa larh dengan jalan cerita dia . :cry:
Kalau korang nak tahu aku just simpan 2 episod daripada 16 episod dalam external hardisk aku .
Buat apa aku simpan sampai ending kalau da episod 2 dah buat aku kecewa giler2 . . . :waaa:
Okay, lupakan saja la lagi pun aku memang dah jatuh hati dengan watak dia dalam drama ni sebagai Team Leader . Gelaran dia juga sebagai eye candy sbb dia always pakai eye liner . :cat:

Jom introduce ! Hai Lee Min Ki !

Ala . . . malu-malu pulak Lee Min Ki nih . . haish . . . :face10:

Lawak aku tgk ekspresi muka dia . 

byung hee | Tumblr
Masa first time Byung Hee jumpa 'muse' nya . :silly:

Suka sangat kacau 'muse' dia . Haish . .  tp memang sweet giler arh . . 

Sigh ~ <3 | via Tumblr
Satu hari tu diorang gi date? , and dengan beraninya Byung Hee kiss 'muse' dia . . :face2:

Dalam geng pom dah nampak charming ! :OMG:


lee min ki no Tumblr


Suka sangat buli orang :face1:

(1) lee min ki | Tumblr

Okay, get ready tuk part yang mengecewakan . Argh . . . :face11:
byung hee | Tumblr
Byung Hee ni memang Team Leader yang baik sebab nak cari alat muzik diorang yang rosak sanggup jumpa ngan musuh sorang-sorang. 

Aish, sadis aku tengok part ni . .  so aku kecilkan sikit la imej ni . . :face7:


Goodbye Joo Byung Hee . 
越是没有人爱 | via Tumblr

byung hee | Tumblr

I'll gone for forever ~ 

The End .

Eh, wait ! Wait ! Aku dengar tahun 2013 ni Lee Min Ki ada berlakon dalam drama Temperature of Love mengisahkan tentang pasangan yang dah putus berbaik semula selepas tu . Don't worry. Kali ni dia memang watak utama dalam drama tu . So, xakan mati lah. Hahaha. Okay, tu je . Aku pun xtengok lagi . Nanti da tengok aku akan share dengan korang ya ? Bye ! :face18: