Utama MySelf Ilmu My Games My Resepi Hiburan Komik & Novel Kecantikan & Kesihatan

Rabu, 31 Julai 2013

Fantasi Cintaku by Fatinilam Sari Ahmad

Tajuk : Fantasi Cintaku 
Pengarang : Fatinilam Sari Ahmad
Penerbit : Buku Prima
Muka Surat : 492
Ranking by me : ✿ ( Tak Rugi Baca ! ) 

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Percintaan antara Riya dan Alam tidak mungkin akan jadi nyata. Riya seorang manusia biasa dan Megat Dewa Alam, manusia vampira yang hidup hanya pada waktu malam. Demi kelangsungan hidup insan yang disayangi mereka harus berkorban, Pengorbanan itu bukanlah sesuatu yang mudah, memusnahkan sebuah jiwa yang penuh dengan rasa cinta dan kasih sayang.Apakah mungkin Riya akan kembali menikmati cinta sejati setelah Alam meninggalkannya.
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

Comment : :what:

Aku tak sangka novel ni best giler . First time , aku tengok cover dia pun aku dah jatuh cinta ? Tanpa fikir panjang aku terus pinjam dengan Perpustakaan Tengku Anis , UiTM Machang . Bagus kan perpustakaan U ni ? Siap ada novel best-best lagi . Tempoh pun panjang . 2 weeks . 

Okay, bagi aku jalan penceritaan dia memang berbeza daripada yang lain . Plus, kisah cinta Riya dengan Alam memang fantasi tetapi realiti ! Huh, aku yang baca pun memang excited . And sekiranya diberi peluang aku nak pinjam balik . Hahaha ! :cute:

Al-Maklumla aku suka kisah-kisah vampire ni ! :muah: Hurm, aku pun xpandai nak hurai panjang . Tapi aku nak cakap sekali lagi yang korang tak rugi baca sekiranya korang ni berjiwa seperti aku .  :blur:

Jumaat, 26 Julai 2013

Berbuka bersama di KFC Machang

Hai uoalls !! Ni moments semasa berbuka puasa bersama dengan Group E aku . Memang best arh . It's okay . Sebelum aku nak pergi aku dah call parents aku minta kebenaran nak keluar bandar Machang . Lagipun kitorang naik 'Giling' . Special an ? Pergi - RM 1.50 and balik - RM 1.50 . Okay dah tu an ? 
Gambar ni kawan aku yang ambil . Ingatkan dah siap , rupanya dia ambil banyak kali ? :shock:
Hahaha ! Apa-apapun candid or natural itu lebih cantik daripada berpura-pura . :face16:

Nabihah Is Back !


Precious Time 

Assalamualaikum Uoalls !!! :face12:
Wah, rindu giler aku nak berblogger semula . Miss u so much baby ! Hehehe !  Al-maklumla aku sibuk sangat sekarang ni dengan assignment , teamwork and kokurikulum . Siapa bilang di Universiti tempat main-main ? Tempat mencari cinta ? Oh , no . You're wrong baby . Di sini tempat kita menimba ilmu . Jangan bazirkan masa dengan something useless . Di Universiti korang leh rasa perbezaan antara Universiti and Sekolah . :) Its totally different . 

Semua tu tipu belaka . And tak terlepas juga semasa aku di sini ramai yang pandang rendah sebenarnya . Aku pun xfaham dengan manusia macam ni . Dah kalau korang bagus sangat xusah la datang sini . Korang kan excellent so pergilah tempat yang excellent . Rezeki masing-masing tapi xpayah la nak jatuhkan orang . Sedih tahu . Kita kan sebangsa dan seagama . Xsuka ke tengok sebangsa dan seagama membangun maju ??? :what:

Inilah manusia . So prejudis ! 

Okay, aku pun xnak banyak cakap pasal ni . Asalkan korang bahagia , aku xkisah . Aku akan tetap maju ke hadapan. 

And , Insya-Allah aku akan kongsikan kisah aku selama berada di 'sini' sekejap lagi ! Step by step okay ? :lol: