Utama MySelf Ilmu My Games My Resepi Hiburan Komik & Novel Kecantikan & Kesihatan

Sabtu, 12 Disember 2015

Myself : FlashBack the moment in KSKB SAS

Assalamualaikum ! 
Hai ! hurmmm, looks like my holiday has been decreasing so fast !!! Isk ! Isk ! Isk !
I have a few days more at home.. untuk ternak lemak ni... hehehhehehe... 
BTW, cantik an tarikh hari ni ? 12 Disember 2015 a.k.a 12.12.2015 .

Hurm, aku study kat Kolej Sains Kesihatan Bersekutu, Sultan Azlan Shah, Perak. 
So far, ni lah first time aku belajar jauh.. dari tempat kelahiran aku la.. 


Gambar ni last day hari orentasi... seyesly... i really dislike the orientation day... 
It makes me don't have time to relax... and i have to eat faster (coz aku makan memang slow) so i hate eat faster... feel like my stomach can't digest food properly... hurmmmmm... i hate it... 
that time i really hope that time goes faster...  


Gambar ni, event apa ee... lupa la pulak... urmmm tp tu la semua nya bilangan kami as a student penolong pegawai farmasi.. tu yang ada kat kolej la.. ada jugak yang praktikal... so xde kat kolej...
selama setahun aku kat sini.. Alhamdulillah, aku bersyukur... aku dapat kenal dgn ramai kawan... ilmu.. pengalaman... and semua lah... 

okay, if ada yang kenal-kenal tu jangan lupa tegur-tegur ee..
okay thats all..

Sekian, terima kasih.

Khamis, 10 Disember 2015

Ilmu : Cara-cara menjawab temuduga dalam Bahasa Inggeris

Assalamualaikum !
Hai, malam ni aku nak share something yang berilmu sikit.

Sebenarnya, INI BUKAN AKU PUNYA.
I found it on Twitter. Someone screenshot from the Facebook and upload on Twitter.
And me !! Upload on Blog.. hehehehe... I nak kongsi dgn uoalls... mana tau esok lusa korang ada nak pi interview an..


Sekian, terima kasih. 

Rabu, 9 Disember 2015

New look for the end of 2015 !

Assalamualaikum !
Hai !
Urmmm, nak citer ni...

Aku plan nak tukar header aku ni bukan kemain lama tau, fikir nak buat itu ini.
Last2 simple je... hahahahahaahaha...
Ni hasil aku edit ni bukan berjam-jam tau... tapi makan hari-hari... isk... isk... isk...
But, it's okay lah. Sekurang-kurangnya simple and beautiful an ? Hehehe... alaaaa... puji la sikit... 

This the older looks :


The new look : 


Hehehehe, saja je tukar... blog pun nak tukar baju baru jugak. Hahahaha.

Alhamdulillah, cuti sem selama sebulan ni, aku ada masa nak luangkan dengan blog kesayangan ni... 
So, any question u can e-mail me.. :)

Sekian, terima kasih. 

Selasa, 8 Disember 2015

Kesuma Melewati Sakura Jilid 1 & Jilid 2

Assalamualaikum !
Here again about komik !
Hehehehe..

Yes, i know.. sekarang zaman dah canggih.
You can read manga at online.
But for me, some komik.. I want to own as a real book. I want to collect it.
So, hari ni komik ni aku dah beli.
Aku boleh bagi 4.5 bintang daripada 5 bintang !

Sinopsis :

Peri sang penari cantik bak bunga... Penari perempuan berpakaian lelaki.
Tersebutlah kisah di zaman Sengoku, ketika Jepun masih dalam perang antara negeri. Seorang penari Noh cantik dari Kumpulan Nichirin, dengan gaya cukup menawan membuat persembahan pertamanya di bandar Kyoto. Penari anggun diberi gelaran Hakubi. Kisah tentang Hakubi sampai ke telinga Souma, penari terkenal Kumpulan Yuki. Souma terpesona dengan tarian Hakubi lalu mempelawanya sertai Kumpulan Yuki. Hakubi yang menolak tawaran Souma itu sebenarnya menyimpan satu rahsia besar tentang dirinya...

Sinopsis :

Antara Souma dan Ugen, yang manakah pilihan hati Hakubi?

Souma akhirnya mengetahui identiti sebenar Hakubi. Perbuatan Souma menyebabkan Hakubi keluar dari kediaman Yuki lalu bertembung dengan sekumpulan samseng dan hampir diperkosa. Souma yang mengejar Hakubi sempat menghentikan perkara tersebut tetapi ini menjadi detik kelam dalam perjalanan Tachiai Noh mereka. Keadaan makin rumit apabila Ugen menjadi orang ketiga dalam perhubungan ini. Bayangan ibu menghantui Hakubi tatkala malam dan tanda ular semakin membesar. Apakah pilihan Hakubi di persimpangan ini...? Bagaimanakah penamatan kisah cinta Noh popular ini?

Sekian, terima kasih.

Teamare Vol 3 by Ben Wong

Assalamualaikum !

Haaaa, meh sini nak kongsi satu citer.
If korang ni memang kaki komik and peminat Ben Wong mesti korang x sabar an tunggu karya-karya beliau. Same as me lah !
Novel Teamare always make me want to know what will happen next..

After 1 year aku tunggu selepas Teamare Vol 2, now Teamare Vol 3 dah ada dalam genggaman aku !!!! Yay !!!

Don't forget to buy it ! It really worth !
Here is a sinopsis *i take it from GempakStarz je.

Sinopsis :
Terkesima... hanya itu yang mampu Collin lakukan.
Semakin tidak keruan apabila kesetiaan Collin diusik Mia.
Namun cinta Collin terhadap Hana terus membara.

Sekian, terima kasih.

Selasa, 1 Disember 2015

Ilmu : Subjek yang dipelajari dalam Diploma Farmasi

Assalamualaikum !
Hai, hari ni nak kongsi ilmu sikit.
Urm, ada yang tanya aku pasal subjek yang dipelajari dalam Diploma Farmasi.
For ur information, aku belajar under KKM.
Mungkin ianya berbeza di kolej-kolej lain. I don't know. Sorry.

*ni mungkin apa yang aku belajar, in future it may change a silibus. 

Tahun 1 Semester 1 a.k.a Semester 1 

1. Biologi
2. Fisiologi
3. Matematik
4. Farmaseutik I
5. Farmaseutik II
6. Kimia I
7. Bahasa Inggeris

Tahun 1 Semester 2 a.k.a Semester 2 

1. Farmaseutik III
2. Kimia II
3. Farmakologi 1
4. Farmakologi II
5. Sains Tingkah Laku ( Psikologi )
6. Amalan Farmasi
7. Mikrobiologi
8. Bahasa Inggeris

Tahun 2 Semester 1 a.k.a Semester 3

will be update ~