Utama Ilmu Komik & Novel Hiburan Kecantikan & Kesihatan My Resepi

Selasa, 8 Disember 2015

Kesuma Melewati Sakura Jilid 1 & Jilid 2

Assalamualaikum !
Here again about komik !
Hehehehe..

Yes, i know.. sekarang zaman dah canggih.
You can read manga at online.
But for me, some komik.. I want to own as a real book. I want to collect it.
So, hari ni komik ni aku dah beli.
Aku boleh bagi 4.5 bintang daripada 5 bintang !

Sinopsis :

Peri sang penari cantik bak bunga... Penari perempuan berpakaian lelaki.
Tersebutlah kisah di zaman Sengoku, ketika Jepun masih dalam perang antara negeri. Seorang penari Noh cantik dari Kumpulan Nichirin, dengan gaya cukup menawan membuat persembahan pertamanya di bandar Kyoto. Penari anggun diberi gelaran Hakubi. Kisah tentang Hakubi sampai ke telinga Souma, penari terkenal Kumpulan Yuki. Souma terpesona dengan tarian Hakubi lalu mempelawanya sertai Kumpulan Yuki. Hakubi yang menolak tawaran Souma itu sebenarnya menyimpan satu rahsia besar tentang dirinya...

Sinopsis :

Antara Souma dan Ugen, yang manakah pilihan hati Hakubi?

Souma akhirnya mengetahui identiti sebenar Hakubi. Perbuatan Souma menyebabkan Hakubi keluar dari kediaman Yuki lalu bertembung dengan sekumpulan samseng dan hampir diperkosa. Souma yang mengejar Hakubi sempat menghentikan perkara tersebut tetapi ini menjadi detik kelam dalam perjalanan Tachiai Noh mereka. Keadaan makin rumit apabila Ugen menjadi orang ketiga dalam perhubungan ini. Bayangan ibu menghantui Hakubi tatkala malam dan tanda ular semakin membesar. Apakah pilihan Hakubi di persimpangan ini...? Bagaimanakah penamatan kisah cinta Noh popular ini?

Sekian, terima kasih.

2 ulasan:

  1. Scya pun lagi prefer komik dlm bentuk buku drpd digital

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan ? sbb tu lg senang nak baca.. ;)
      sambil2 tu boley buat koleksi ;)

      Padam

Terima kasih sudi komen ! =)
Untuk pertanyaan lebih lanjut, boleh email ke wnabihah95@yahoo.com atau direct message ke FB Nabihah Malek BLOG