Utama MySelf Ilmu My Games My Resepi Hiburan Komik & Novel Kecantikan & Kesihatan

Sabtu, 14 Disember 2013

Manga : Lirikan Ogos, Resah Hati Tsubaki dan Cuti

Assalamualaikum ? Hai lama giler aku tak sign in blog kesayangan aku ni . Sorry sayang . :face11:
Tak sangka ada juga yang rindu kat blog kitew . .  Hehe . . Thank you . . thank you . . :cute:

Jom la visit blog dia : Aqilah 

Story terbaru aku tak banyak pun sebab sibuk dengan assignment sekarang . Jadi story baru aku pasal MANGA lagi . Tak habis-habis dengan manga an ? Owh, sesungguhnya aku giler komik ! Hahaha ! Kebanyakan komik menceritakan pasal percintaan dunia remaja . Teringat pulak pasal kisah cinta monyet kat bangku sekolah . Hehehe !
Eh ? aku bukannya tua lagi pun . Baru 18 tahun . Errrr . . . :face1:

Okay, back to topic kita tadi ni dia ! Tadaaa !



  Tajuk : Lirikan Ogos
  Pengarang : Yasuko
  Locale : Oversea
  Harga : RM 7.50
  Rate : 4.00/5.00
  Star : 
  Sinopsis :
Aku memakai yukata mengikut warna yang kau suka supaya walaupun sedikit, aku boleh berada dalam pandangan     kau..

Komen aku :
Owh, memang cerita dia pasal gadis-gadis remaja yang comel lah . Kandungan dia ada 5 semuanya ; Lirikan Ogos, Lirikan Ogos/Ekstra, Gigih Di Musim Sejuk, Ribut dan Tanganku Untukmu .
Part yang aku suka adalah Lirikan Ogos/Ekstra . Memang dia sambungan daripada Lirikan Ogos tapi karakter dia pasal gadis lain . Memang aku suka part ni . Hahaha ! Ada satu scene tu pasal gadis remaja ni suka tengok sisi lelaki semasa drive ! Aww . .  melting wei ! Eh, aku pun kagum tengok orang lelaki drive kereta . Nampak cool jer . Contoh terdekat, aku tengok abang aku drive . Huh ! Tambah-tambah kereta manual ! Cool giler:love:



  Tajuk : Resah Hati Tsubaki
  Pengarang : Yasuko
  Locale : Oversea
  Harga : RM 7.50
  Rate : 5.00/5.00
  Star : 
  Sinopsis :
Bila sebut tentang boifren, biar pun masalah kecil atau adakalanya perkara remeh-temeh...semuanya amat penting buat          Tsubaki. Yutaka boifren sekelas dengannya telah meluahkan isi hatinya pada Tsubaki. Entah kenapa tapi Tsubaki menerimanya. Tak banyak cakap. Mel pun tak balas. Awalnya dah rasa nak berpisah tetapi... Lama kelamaan Tsubaki mula tertarik pada ketulusan hati Yutaka.

Komen aku :
Manga ni aku boleh bagi 5 bintang lar . Jalan cerita dia menarik dan lucu . Kadang-kadang aku rasa Tsubaki tu diri aku pun ada jugak ! Hahaha ! Perasan ! Tapi bagi aku memang xrugi beli komik ni . Baca banyak kali pun xbosan ! Dalam ni memang full kisah pasal diorang satu book . Best tau . Rugi xbaca ~ :bravo:



  Tajuk : Resah Hati Tsubaki
  Pengarang : Yasuko
  Locale : Oversea
  Harga : RM 7.50
  Rate : 4.50/5.00
  Star : 
  Sinopsis :
Tidak pandai bergaya tapi bertekad nak nampak comel. Berusahalah Yuki mencari baju-baju trendy dan membuat setting rambut. Namun segalanya nampak janggal. Dia meminta pendapat teman sejak kecilnya, Koudai, namun Koudai juga melayannya seperti budak kecil. Apakah yang harus Yuki lakukan untuk menarik hati jejaka pujaannya?

Komen aku :
Yang ni pun best tapi xboleh lawan yang Resah Hati Tsubaki lah ! Haha, yang ni macam kisah percintaan persahabatan je . :kawaii:

Okay, tu jer untuk hari ni . Aku akan kembali lagi minggu hadapan sebab aku dah cuti mid-sem ! Yay ! Nak pergi jalan-jalan dengan family ! hehehe ! Okay , see u next week yer ! Rindu korang ! Bye !
:face12:

Jom click sini :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih sudi komen ! =)
Untuk pertanyaan lebih lanjut, boleh email ke wnabihah95@yahoo.com atau direct message ke FB Nabihah Malek BLOG