Utama MySelf Ilmu My Games My Resepi Hiburan Komik & Novel Kecantikan & Kesihatan

Selasa, 18 November 2014

Anime : Kamisama Hajimemashita

Assalamualaikum and Moshi-Moshi (Hello) !
Hai, sementara aku sambung layan anime balik, aku nak post satu cerita yang best yang aku dah lepas layan.

Okay, tajuk dia macam yang tertera dekat atas. Serius, anime ni aku boleh bg rate 10/10 !
Hahaha.
Genre dia pun sesuai.

Genre : Comedy, Demons, Shoujo, Supernatural, Romance, Fantasy

Aku paling suka watak Tomoe. Haha, hero and heroine memang sepadan !


First time, aku tgk Tomoe berambut panjang !
Arghh !! XD * nak pengsan

*macam anime kat atas ni XD

Patut la Nanami pun terpana seketika tgk Tomoe.
Tambahan lagi, pakai baju traditional macam tu. Hahaha. Serius, handsome. XD


Yang ni masa Tomoe kena sumpah jadi Chibi ! Oh my, Chibi pun masih cute ! XD


Seriusly, diorang sepadan.
Tapi... demon dan human ni boleh ke ? Huaaaaa...
Apa-apa pun ini anime semata-mata.
Tiada kaitan dengan realiti ok ?


Antara babak-2 yang lawak. Hahahaha ! XD

Serius, xrugi korang tengok. Memang aku reccomend anime ni.
Mesti bila tengok, rasa nak re-watch balik. K bye-2 ! Aku nak layan anime lain pulak !
Nikmati cuti semester sementara masih ada !

9 ulasan:

  1. anime faveret Misaki.. :D sbb kelakar..

    Tomoe sangatlah cute especially bila dia jadi chibi mwahahaha..

    and I like him so much tambah-tambah bila dia pakai yukata.. perghh... lelaki dgn yukata sangatlah hot... oh my.. ahahahaha XDD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wahhhh !!~ Samalah kita.. betol-3.. lelaki pakai yukata mmg sgt-3 lah hot !! aaahhh... rasa macam re-watch balik je scene tu.. >_<

      tp, masa chibi-2 pun still lg kutuk Nanami. hahaha. ego lagi.. XD
      huhu.. >_<

      Padam
    2. Yeahhh ^__^
      betull.. seriously... arghh rasa nak jerit2 je.. opps.. sabow-sabow... ahahaha...

      fufufu re-watch lah balik kuikuikui ^__^

      tahu takpe..

      Misaki suka part yg Nanami kata jangan selamatkan dia lepas dia cakap dia suka dekat Tomoe tapi Tomoe reject dia.. sbb Misaki dapat rasa kesakitan tuh.. kalau dapat si chibi tuh, rasa nak simpan dalam balang je.. ahahaha...

      camana nak explain eik, Misaki suka scene yg boleh lukakan hati or scene tarik tali or scene someone give up dgn cinta tuh and org tuh start kejar balik.. ahahahaha XDD

      Padam
    3. hahaha, sabow-2 .. haha,
      yup, kalau kebosanan, Nabihah pasti akan re-watch balik ! Ngeee XD

      haha, bab yg chibi tu mmg kawaii 100% la...

      hurm, betol tu bab-2 main tarik-2 tali ni boleh naikkan mood nak tahu episode seterusnya. hahaha!

      owh, nnti tgk la citer anime Ao Haru Ride jugak ! best!

      Padam
    4. :D Misaki suka ulang One Piece, Ghost hunt, 07-Ghost, Zetsuen Tempest, Tonari no kaibutsu kun :D tapi paling banyak ulang One piece hehehe XD

      kan3 :D oh my.. kalau tgok Reborn! dalam tuh Gokudera ada jadi chibi kejap.. pergh.. mamang kawaii, cute, coeml sesangat lah XDD

      ikr ^__^

      Ao Haru ride dah habis dah kan :D yg tuh tak tgok lagi.. ada satu lavgi anime mcm Ao Haru Ride, baru tayang tak silap.. still ongoing kowt.. manga dia pernah baca.. anime dia belum lagi tgok.. apetah tajuk dia.. ok jumpa dah: Ookami Shoujo To Kuro Ouji :D

      Padam
    5. Ooooh, One piece.. ala, Nabihah xtgk One Piece T_T .

      Reborn pernah baca komik je, haha. Anime x..

      Owh, Ookami Shoujo To Kuro Ouji , Nabihah dah download hahah! still waiting next episode.. >_<

      owh, biasanya Misaki download anime website mana ??

      Padam
    6. Oh my, One Piece, mmg best Nabihah. seriously... :D mula-mula Misaki anti gila dgn One Piece, bukan anti teruk.. cuma tak suka tengok anime yg macam tu, tak lawa.. TT^TT lepas tuh bila start tengok episode 1, 2, terus nak tengok yg seterusnya sbb memang menarik :) dia banyak ajar something dekat kita even though cita tuh pasal Pirate kan XD ahahaha..

      Lah iye ke? Misaki Reborn baca wikia je nak tau apa yg berlaku dkt manga Reborn XD

      owh owh great :) Misaki tak tengok lagi yg tu :3 lain dekat rumah baru-baru ni lambat betul TT^TT adik Misaki yg baru habis STPM asyik benor download lagu tngah malam.. udahlah Misaki jenis jaga malam TT^TT

      nanti buat banyak review lagi, Misaki suka :D hehehe..

      sekarang dah tak download TT^TT sebab line slow tiap kali download.. rasa stress kalau online line slow TT^TT

      tapi selalu download dekat streamani.me or kissanime :)
      Kissanime HD ^__^

      Padam
  2. nampak best,dekat sekolah,lelaki la yg selalunya minat anime,jarang nak jumpa perempuan minat anime..heee lepas ni boleh try

    #164..hehe done follow,follow back maybe?

    BalasPadam
    Balasan
    1. lelaki ? serius ?! hahaha, oo nnti try la tgk anime-2.. hehe, tp kna pndai-2 pilih genre ye..

      ooh, thanks follow, done follow u too.. XD

      Padam

Terima kasih sudi komen ! =)
Untuk pertanyaan lebih lanjut, boleh email ke wnabihah95@yahoo.com atau direct message ke FB Nabihah Malek BLOG