Utama Ilmu Komik & Novel Hiburan Kecantikan & Kesihatan My Resepi

Ahad, 30 Mac 2014

BEN is BACK !!

Assalamualaikum uoalls !!!!
Aku ada berita sensasi ! :muah:

Korang kenal x Ben Wong ??? :cute:
Pelukis komik - The Fishes - Le Gardenie - Fatal Chaos - Innocent - Naive -

    
    
    
  

Argggghhhhh !!!! Aku xsangka betol tau jumpa komik dia tadi !! Terus beli !! :kawaii:
Serius aku rindu nak tengok lukisan dia ! Boleh dikatakan semua koleksi Ben aku beli cuma Fatal Chaos jer xde. . . hehehe . . .


Title : Te@maré Volume 1
by : Ben 
Sinopsis :
" Kisah suka duka kehidupan remaja… Colin meminati Hana sejak kali pertama bersua di perpustakaan. Titik perkenalan mereka membuatkan Ryder cemburu lalu tercetus pergaduhan antara Ryder dan Colin. Bagaimana agaknya nasib Colin? Tercapaikah impian Colin untuk bersama Hana? Apa pula kaitan antara Mia, Colin dan Ryder? Ben kembali menghiburkan peminat karyanya! "

Hurm . . . dulu2 masa dapat tau Ben hilang dari dunia gempak starz sedih giler tau x . . . :cry:
Hilang sudah pelukis kegemaran kesayangan aku tau x . . . hurm . . . tapi hari ni aku happy giler bila nampak buku ni tapi :bravo: . . . . .  aku xbaca lagi tau x ? Hehehe . Sebab aku sedang exam sekarang ni so aku tahan dulu sehingga 2 minggu ni .

Nanti balik rumah ni aku baca puas2 sambil hayatinya . . . .  Ah, xsabarnya !!!

Ni antara lukisan yg ada dalam komik2 beliau :

  <<-- Kiwi masa kanak-kanak ( L.G )

<<--Apple ! Cantik kan dia ? ( L.G )

 <<-- Mr. Cool dalam The Fishes memang cool la bro !

K la tu jer ceritanya ! So jangan lupa dapatkannya di pasaran !! Hanya RM 8.50 untuk di Semenanjung Malaysia . K bye !!!
Nak study pulak . . . :yummy:

4 ulasan:

  1. pernah baca le gardenie, best! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan ? best sgt2. semua komik ben mantap !

      Padam
  2. boleh tanya, mana nak cari komik innocent & naive tu ye? lama mencari semua kedai xde sbb da terlalu lama...kite punya hilang...bole bagi sinopsis x? >.<

    BalasPadam
    Balasan
    1. hurm.., sy pom xsure ada lg ke x di pasaran. mmg betul sbb dia komik lama.. maybe da xde pengeluaran yg bru.. sinopsis ? naive & innocent xde sinopsis sbb dia pelbagai cerita 2 dlm satu komik.

      Padam

Terima kasih sudi komen ! =)
Untuk pertanyaan lebih lanjut, boleh email ke wnabihah95@yahoo.com atau direct message ke FB Nabihah Malek BLOG