Utama MySelf Ilmu My Games My Resepi Hiburan Komik & Novel Kecantikan & Kesihatan My Travel

Khamis, 28 September 2017

Kecantikan : My Pencuci Muka ( Cetaphil )

Assalamualaikum kepada semua pembaca blog Nabihah. ❤

"Review ini tidak dibayar. Ini hanya pendapat peribadi. Kesan setiap produk mungkin berbeza untuk setiap individu.❤"

Tadaaa !!!

Nabihah tukar pencuci muka Cetaphil Gentle Skin Cleanser ni sebab kebetulan pencuci muka Shaklee Nutriwhite yang Nabihah pakai sebelum ni tertinggal di Terengganu.

So, takkan lah semata-mata pencuci muka nak pusing balik kan ? Kelantan ↔ Terengganu 😁

* Beza liang pori sebelum dan selepas * 
* Bukan kecerahan kulit ya, itu sebab lighting je 👊*
SEBELUM : 4.07.2017
SELEPAS : 14.09.2017


MY FEEDBACK 
1. Pencuci muka : 🌟🌟🌟🌟4/5

  • tak mengeringkan kulit 
  • lembut
  • tak berbau 


2. Pelembap (moisturiser) : 🌟2/5

  • Nabihah pakai benda ni dalam 2 minggu je lepas tu stop sebab rasa x berapa sesuai dengan kulit muka Nabihah.
  • So, Nabihah pakai sebagai lotion tangan sebelum tidur. Sayang an nak buang. Lagipun moisturiser ni sesuai dipakai untuk 'face & body'. 

First nak try Cetaphil ni Nabihah beli trial kit. Kebetulan ada kat Watson.
Now, da boleh sambung pakai pencuci muka Cetaphil ni. 😊
Hurm, so far still pakai lagi.

TAPIII, salah satu sebab kenapa liang pori Nabihah terbuka coz tersilap pilih toner.
I rasa toner tu yang membuatkan liang pori I terbuka.
Lepas tu stop, da tak pakai lagi.

Salah satu faktor lain juga ialah Nabihah dah tukar krim kecantikan ! Sebelum ni pakai BB Cream.
Haaa... ni sambung next entry...

Bye-bye !


Adakah pemakaian toner sesuai dengan kulit anda ?

12 ulasan:

  1. saya pakai cetaphill sebab muka memang jenis berjerawat tapi so far alhamdulillah dah better skit. lagipun saya campur dengan safi haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. laa, user safi jugak ke ? hehehe..
      nabihah pun pakai safi krim kecantikan yg kecik tu..
      ezyra pakai apa ?

      Padam
  2. nak try jugak tapi watson kat tempat i bahagian cetaphil tu selalu kosong sebab cepat sgt habis T^T

    BalasPadam
  3. kita pun start pakai cetaphil lepas muka breakout teruk pakai apa semua tak jalann.. alhamdulillah cetaphil works good on my face :D
    follow here #231

    BalasPadam
    Balasan
    1. bagus la bila dah jumpa yg sesuai. sebab nk cari yg sesuai dengan kulit susah jgk.

      Padam
  4. I'm an avid IIUM Confession reader and I've seen so many people recommending Cetaphil. Maybe I'd try it after my facial skincare run out.

    BalasPadam
  5. So which one u prefer . Cetaphil or nutriwhite ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. so far, cetaphil. my skin not dry after using it.

      Padam
  6. Kalau kulit muka berminyak sesuai tak pakai cetaphil?

    BalasPadam

Terima kasih sudi komen ! =)
Untuk pertanyaan lebih lanjut, boleh email ke wnabihah95@yahoo.com atau tinggalkan pesan di chatbox