Utama Ilmu Komik & Novel Hiburan Kecantikan & Kesihatan My Resepi

Khamis, 30 Jun 2016

Kecantikan : BB Cushion Sendayu Tinggi



Assalamualaikum guys !! 
Haaaa... ni sis nak share satu benda ! Nak tahu ? Jom scroll bawah !
Sapew nak cantik raya ni ? Confirm semua orang nak nampak cantik an masa raya nanti ? Especially yang gigirls ni an ? Melaram habis nnti ! >_< 
Tambahan lak, semua sanak saudara balik kampung, berkumpul ramai-ramai. Sooooo... confident mesti tinggi an ??

Okay, tadi sis pergi beli satu alat make-up ni...
Jeng ! Jeng ! Jeng ! 


DOLL SKIN BB Cushion Sendayu Tinggi

Actually, sis baru nak cuba cushion ni, masa try td pun dia tak rasa tebal sangat and lembap (moist). So, untuk cuaca kat khatulistiwa macam kita ni agak sesuai la an yang panas-panas ni. 
Kulit kita pun sentiasa lembap je an ? Tak kering. 

So, after pakai BB Cushion ni sis akan apply bedak powder Nutrimetics lak. 
That's all. Hehehehe. 

Sis, sebenarnya duk usha-usha YADAH All Day Cushion tp jumpa yang ni pulak, hahaha.
So, sis cuba lah eee... 

Okay, see u later !  



9 ulasan:

  1. hah Scya pun nak beli jugak sebenarnya.
    terpengaruh tgk make up tutorial dia haritu haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha, kan ? mesti wajib beli plak bila dah tgk ni..

      Padam
  2. cushion ni ape function die? firsst time dengar. huhu saya tak reti make up and takde barang make up pun. ade bedak compact dengan lipstick je. hihiii. tapi teringin nak bermake-up and ade barang make up senanye wuwuuu >w<

    BalasPadam
  3. sama la, sis pom pertama kali jgk tahu psl ni, tp sebenarnya benda ni dah lama keluar cuma belum digunakan ramai je..

    fungsi dia juz tutup2 cela yg ada kat muka.. cushion ni better agy drpd BB cream biasa.. sbb dlm cushion dah ada BB sekali..

    BalasPadam
  4. ni tutup parut tak dear?

    BalasPadam
    Balasan
    1. aaa.. utk sementara la..

      Padam
    2. Salam.hi dear!nak tanya skin u jenis cmne ye?oily/dry/combination/etc? I ngat nak try tapi takut cakey coz had an oily face..✌

      Padam
    3. Salam.hi dear!nak tanya skin u jenis cmne ye?oily/dry/combination/etc? I ngat nak try tapi takut cakey coz had an oily face..✌

      Padam
    4. wsalam norwani..
      my skin is combination yg mana nose part actually oily a little bit.. urmm, but now I don't use this BB cushion anymore.. heee.. I'm using BB cream safi balqis and powder compact Nutrimetics...

      Padam

Terima kasih sudi komen ! =)
Untuk pertanyaan lebih lanjut, boleh email ke wnabihah95@yahoo.com atau direct message ke FB Nabihah Malek BLOG